بیماری زن آزاری
1- پرسیدند حکیمی را که بهترین زنان کیست؟*
گفت آن که از مادر نزاد.
گفت: چون به زاد بهترین ایشان؟
گفت آن که بزاد و جان بداد. در هیچ زن خیری نیست.
2- گویند ارسطاطالیس روزی نشسته بود. جمعی زنان بگذشتند گفت اینها ملکالموتند.
گفتند چگونه؟
گفت: ملکالموت یکبار جان بستاند در عمری و زن به روز مال ستاند و به شب جان.(عجایبنامه)
3- هر گاه زنی به خواست جنسی مردی نه بگوید ولو اینکه خودش همسر مرد دیگری باشد، سختترین آزارو شکنجه انتظار او را میکشد.( سمکعیار)
4- زنان "عورت" هستند و باید آنها را در خانهها پوشاند.(عیونالاخبار)
5- اهل ستر کامل عقل نباشد و غرض از ایشان گوهر نسل است که بر جای بماند. سخن اهل ستر همچون ایشان عورت است، چنانکه ایشان را برملا نشاید نمودن، سخن ایشان هم نشاید گفتن برملا.( سیاستنامه)
شکوفه تقی در کتاب "زن آزاری در قصهها و تاریخ"* با تحقیق چندین ساله از ادبیات و تاریخ ایران و جهان شواهد مختلفی را در این زمینه جمع کرده است.
متنهای داستانی کلیله و دمنه، هزارویکشب، حاتمنامه، سمکعیار، خسرو شیرین و... متنهای ترجمهشده مهابارات و رامایانه و ... کتابهای دینی تورات ، اوستا و بندهش و...
تاریخ طبری و بیهقی و بلعمی و ...سفرنامه ناصرخسرو و مارکو پلو و ... و تفسیر قران وکشفالاسرار و ... بخشهایی از مواد خام تحقیق و نمونههایی است که در این کتاب جمعآوری شدهاند.
این کتاب دو بخش دارد؛ بخش اول سابقه زنآزاری را نشان میدهد که به گفته دکتر تقی نوعی بیماریست و در بخش بعدی دلایل تاریخی و اجتماعی این بیماری بررسی میشود.
شکوفه تقی مدرک فوق دکترا را در رشته مذهب شناسی از دانشگاه ییل آمریکا گرفته و در رشتههای حقوق قضایی، روانشناسی شناخت و ایرانشناسی، در دانشگاه تهران، گلاسکو( انگلستان) و اپسالا (سوئد) تحصیل کرده.
* زن آزاری در قصهها و تاریخ- انتشارات باران( استکهلم)- چاپ اول2008- 231 صفحه- دو بخش و سیزده فصل