فیلم مستند چشمهای غربی، روایت دو زن کُرهای و فیلیپینی است که در کانادا زندگی میکنند و معتقدند نگاه جامعه به آنها به خصوص به خاطر فرم کشیده چشمانشان چندان خوب و دلچسب نیست، پس چشمها را به دست جراح زیبایی میسپارند تا برای آنها چشمهای درشتتر و خطی بر بالای مژههایشان ایجاد کند تا شاید این طوری به معیارهای زیبایی غربی، نزدیکتر شوند.
آنها مثل بسیاری از مهاجرانی که در جامعه نو، نگاه سنگین همسایههای جدید را میبینند (یا خیال میکنند جامعه به آنها نگاه خوبی ندارد و منفی بافی میکنند) دچار خودبیزاری (Self-hatred) شدهاند.
آنها شبانه روز از طریق رسانهها و بر در و دیوار شهر، تصویرهایی از زیبایی معیار میبینند. حتی مردم جامعه جدید هم در معرض تبلیغاتی هستند که ممکن است آنها را دچار خودبیزاری کند؛ عکسهای پُرشمار و معروف «پیش از - پس از» (Before - After) به آنها «خود ِ بد»شان را نشان میدهد و راه ِ «خوب بودن» را برایشان مشخص میکند.
در این جوامع، کوچکترین اظهار نظر صریحی درباره بد بودن یک نژاد یا گروه از جامعه میتواند به دردسر بزرگی مثل از دست دادن شغل یا زندان ختم شود، اما رسانهها میتوانند با جادوی تصویر، همین شعارهای صریح را لای زرورقی خوش رنگ ولعاب به خورد جامعه بدهند.
به همین دلیل و علتهای مشابه، گروههایی از مردمِ همین جوامع، برنامههایی شبیه «تلویزیونت را بکُش»، «تلویزیونها را خاموش و زندگی را روشن کن» یا «هفته بدون تلویزیون» ترتیب دادهاند. این برنامه که با استقبال میلیونی مردم روبرو شده حالا اسم .تازهای دارد: «هفته سم زدایی دیجیتال» یا یک هفته زندگی بدون کامپیوتر و وسایل دیجیتال مشابه
این فیلم ۳۹:۳۰ دقیقهای را میتوانید رایگان در اینجا ببینید.